در این مقاله سعی داریم تا شما را با حلقه یا نوار ارتودنسی آشنا نماییم، پس تا انتهای مقاله با ارتو دکتر همراه باشید. حلقه های ارتودنسی که به آن نوارهای مولار (دندان آسیاب) نیز می گویند، حلقه هایی هستند که هنگام ساخت مجموعه ای از بریس ها در ارتودنسی دندان، در اطراف دندان های پشتی شما نصب می شوند تا لنگر محکمی برای سیم ارتودنسی که در امتداد دهانه بریس ها قرار دارد، باشد.
همه افراد به این حلقه ها احتیاج ندارند، اما کسانی که این نیاز را دارند، باید مراقب باشند که یکپارچگی حلقه ها را حفظ کنند تا حلقه ارتودنسی لق نشود و به دندان آسیب نرساند.
برخلاف براکت های مربع شکل، نوارهای ارتودنسی به صورت سفارشی هستند، به طوری که دندان را کاملاً محاصره می کنند. در حالی که این نوارها در روش سنتی که از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند، دارای نسخه های پلاستیکی و سرامیکی شفاف نیز هستند که تقریباً به خوبی کار می کنند و به مراتب کمتر دیده می شوند.
نوارهای ارتودنسی را نباید با نوارهای الاستیکی قوس دار اشتباه گرفت. این نوارهای قوس دار بین دندان های پایین و بالا جای می گیرند و به منظور اصلاح نیش ناهموار یا نوارهای بخیه های الاستیک استفاده می شوند تا در نهایت بتوانند سیم قوس دار را در یک براکت جداگانه استفاده نمایند.
اطلاعاتی که قرار است مطالعه کنیم
تمام کسانی که از بریس استفاده می کنند احتیاجی به استفاده از این حلقه های ارتودنسی ندارند. برخی از آن ها برای به دست آوردن نظم در دندان های خود، فقط به براکت و سیم قوس نیاز دارند.
در تمام کلینیک های تخصصی ما، 30 درصد کل هزینه در ابتدا گرفته می شود و باقی هزینه به صورت اقساطی در طول دوره درمان دریافت می گردد.
در حالی که بسیاری از افراد حلقه های پلاستیکی، سرامیکی یا شفاف را ترجیح می دهند، اما همه خواهان این حلقه ها نیستند. به طور کلی به کسانی که نیاز به اصلاحات عمده دارند توصیه می شوند که فولاد ضد زنگ را انتخاب کنند. به علاوه، حلقه های سرامیکی و پلاستیکی ضخیم تر از نوارهای فلزی هستند و تمایل به لکه دار شدن دارند. معمولاً حلقه های سرامیکی باعث تحریک برخی افراد می شوند.
حلقه ارتودنسی ممکن است باعث پوسیدگی دندان افراد شود. از آن جا که دندان توسط این نوار کاملاً محاصره خواهد شد، هر غذایی که بین حلقه و دندان گیر کند، تا زمان آسیب دیدن متوجه آن نمی شوید. اگرچه مراقبت های روزانه و مناسب دندانپزشکی می تواند به کاهش خطر کمک کند، اما به طور کامل آن را کاهش نمی دهد.
برای نصب حلقه ارتودنسی به دو مراجعه جداگانه به پزشک نیاز است.
هدف از اولین قرار ملاقات، اطمینان از وجود فضای کافی در اطراف دندان است تا حلقه بتواند به راحتی روی آن لیز بخورد. قبل از شروع عمل، متخصص ارتودنسی دندان هایی را از بین دندان های شما مشخص می کند تا حلقه ها به درستی اندازه شوند. این کار به طور معمول با ژل ریخته گری و ایجاد یک حفره یک بار مصرف (کاپ) به شکل دندان های بالا و پایین انجام می شود.
با فشردن حفره در جای خود، ژل باعث جامد شدن آن شده و سپس از آن برای ایجاد ماکت گچ دندان استفاده می شود.
بعد از این که دهان شما شسته و تمیز شد، متخصص ارتودنسی شروع به قرار دادن جدا کننده های الاستیک بین دندان های شما با یک انبر می کند. این روش نیازی به بی هوشی و درد ندارد، اما ممکن است این احساس شود که یک دانه بین دندان های شما گیر کرده است. همچنین بسته به تعداد حلقه ای که متخصص ارتودنسی قصد نصب آن را دارد، ممکن است به چندین جدا کننده نیاز باشد.
پس از قرار دادن جدا کننده ها باید از استفاده از نخ دندان، خوردن غذا های چسبناک یا جویدن آدامس تا هفته ها پرهیز کنید. اگر از افزایش فشار بین دندان های خود دردی احساس می کنید، می توانید از داروی مسکن مانند استامینوفن یا داروی ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن استفاده کنید.
قرار ملاقات دوم شما حدوداً یک هفته بعد انجام می شود. هدف از این قرار ملاقات، نصب و سیمان بندی نوارهای ارتودنسی است. بر اساس برداشت شما از دندان، متخصص ارتودنسی حلقه های مناسب اندازه هر دندان را به دست می آورد.
پس از جدا کردن جداکننده های الاستیک، هر حلقه تست می شود. حلقه به آرامی به موقعیت خود فشار داده شده و ابزاری به نام “بایت استیک” بر روی حلقه قرار می گیرد و از شما خواسته می شود که گاز بگیرید تا حلقه را به جای خود فشار دهید.
هنگامی که متخصص ارتودنسی از صحت سایز بندی اطمینان حاصل کند، حلقه ها برداشته می شوند. دندان های شما جلا داده شده و حلقه ها دوباره با سیمان دندان استفاده می شوند. حلقه ها تا زمان کامل شدن درمان در حدود 12 تا 18 ماه در محل خود باقی می مانند.
یکی از شکایات رایج در مورد حلقه های ارتودنسی این است که با گذشت زمان از بین می روند. از آن جا که قرار نیست سیمان دندان دائمی باشد، بنابراین هرگونه فشار شدید به دندان آسیاب می تواند باعث ترک خوردن و شل شدن این سیمان شود. اگرچه این تاثیری روی مینای دندان نخواهد داشت، اما ممکن است حلقه را شل کرده و به همراه آن ساختار بریس ها را نیز شل کند.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.