مشاوره ارتودنسی و سوال ها و پاسخ هایی که در آن رد بدل می شود می تواند اطلاعاتی خوبی در مورد درمانی که پیش رو داریم به ما بدهد. این باعث می شود که ما در انتخاب خود مطمئن شویم و یا قبل از تصمیم گیری درباره نوع درمان، از گزینه های آن با خبر باشیم.
در ادامه ما از پر کاربردترین سوالاتی که باید پرسیده شود نمونه هایی تهیه کرده ایم. بنابراین اگر تصمیم گرفته اید که از درمان ارتودنسی برای صاف و مرتب کردن دندان های خودتان یا فرزندتان کمک بگیرید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می دهم.
در مشاوره ارتودنسی ارتودنتیست شما با نشان دادن اینکه مشکل دندان هایتان دقیقا کجاست، صحبت را شروع می کند. سپس گزینه های درمانی را به شما معرفی می کند. در این صورت می توانید از او در مورد انواع درمان ها توضیحات بیشتری بخواهید.
به طور معمول ارتودنتیست ها برخی از گزینه های درمانی را به شما پیشنهاد می دهند.
از او بپرسید، برنامه درمانی شامل چند مرحله است؟
در برخی از مواقع برنامه های درمانی شامل چندین مرحله است.
از متخصص خود بپرسید، اگر یک مرحله به تعویق بیفتد چه می شود؟ یا اگر بخواهم برخی از مراحل را حذف کنم چه می شود؟
پاسخ این سوال را هر کدام از اعضای تیم ارتودنسی می توانند بدهند.
با این حال پاسخ آن می تواند به شما کمک کند تا اگر برنامه شلوغی دارید و نمی توانید در ساعات کاری حضور داشته باشید در ساعات دیگری ویزیت شوید.
بپرسید آیا عصرها یا آخر هفته ها باز هستند؟
در بسیاری از مطب های ارتودنسی افرادی هستند که به طور داوطلبانه شماره تلفن خود را در اختیار دفتر قرار می دهند تا با بیماران جدید درباره درمانشان صحبت کنند.
صحبت با بیماران قبلی یک راه عالی برای دانستن نحوه درمان، هزینه های درمانی و نحوه پرداخت آن است.
به طور معمول هر شش تا هشت هفته یکبار باید به ملاقات ارتودنتیست خود بروید. اما به طور خاص و بسته به مشکلات فکی دندانی تان، متخصص ارتودنسی شما برایتان قرار ملاقات هایی را تعیین می کند.
ارتودنتیست ها توصیه می کنند که والدین کودکان خود را بهتر است در سن هفت سالگی به ملاقات یک متخصص ارتودنسی کودکان ببرند. زیرا در این سن هر نوع عارضه دندانی فکی تشخیص داده می شود و درمان موثرتر صورت می گیرد. اما این به این معنی نیست که درمان ارتودنسی برای بزرگسالان دیر شده است.
امروزه در کلینک های ارتودنسی از هر پنج بیمار یک نفر بالای 21 سال سن دارد و درمان ارتودنسی را با موفقیت سپری می کند.
به طور معمول برخی از بیماران در روزهای اولیه درمان و در تنظیمات دوره ای قدری درد و ناراحتی را احساس می کنند، اما بعد از چند روز همه چیز کاملا عادی می شود.
مدت درمان با بریس بستگی زیادی به نوع درمان و مشکل خاص دندان های بیمار دارد. با این حال مدت درمان از 6 تا 36 ماه متفاوت است اما به طور معمول طول درمان در اغلب بیماران ارتودنسی دو سال است.
بله،
رعایت بهداشت دهان و دندان با بریس باید دو چندان شود. شما باید بعد از خوردن هر نوع خوراکی دندان های خود را مسواک بزنید، تا هم ذرات غذایی گیر کرده در بین دستگاه خود را بیرون بکشید و هم دهان و لثه های خود را سالم نگه دارید.
بله،
در مشاوره ارتودنسی در مورد معاینات منظم دندانپزشکی به شما می گویند که هرگز نباید آنرا فراموش کنید. حتی در حین درمان ارتودنسی این معاینات مهم تر می شوند و شما باید هر شش ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
بریس ها ممکن است ذرات غذایی را بدام بیندازند و الیاف مسواک نتوانند به آن مناطق دسترسی داشته باشند. این باعث می شود که باکتری ها فعالیت های مخرب خود را در آن مناطق بیشتر کنند و باعث التهاب لثه و پوسیدگی دندان شوند. با مراجعات منظم به دندانپزشکی هر مشکلی قبل از بروز، شناسایی و مداوا می شود.
به طور کلی هر نوع خوراکی سفت، چسبناک و ترد می توانند به دستگاه شما آسیب برسانند.
این خوراکی ها عبارتند از:
بله، این کار واقعا ضروری است.
در واقع درمان شما بدون نگه دارنده ها هنوز تکمیل نشده است و ممکن است دندان ها به موقعیت قبل از درمان برگردند.
اگر از ارتودنسی ثابت استفاده می کنید، از دست دادن قرار ملاقات ها می تواند درمان را طولانی تر کند. همچنین شکستن بریس ها و یا طبق دستور استفاده نکردن از کش ها، درمان شما را طولانی تر می کند.
اگر از ارتودنسی متحرک و نامرئی استفاده می کنید باید در شبانه روز 22 ساعت از آنها استفاده کنید در غیر این صورت درمان شما طولانی تر می شود.
بهترین روش درمانی همان است که ارتودنتیست شما تشخیص می دهد.
ارتودنتیست ها آموزش های لازم را در این باره دیده اند و با تجربه ای که دارند بهترین گزینه های درمانی را برای شما انتخاب می کنند.
بله،
اگر در دهان خود دندان از دست رفته دارید، در مشاوره ارتودنسی به آن اشاره کنید.با این حال نگران نباشید، بسته به شرایط خاص دندان ها و اهداف درمانی شما، هنوز هم می توانید درمان موفقی داشته باشید.
یک ارتودنتیست ماهر می تواند فضای یک دندان از دست رفته را ببندد یا فضای مناسبی برای سایر دندان ها ایجاد کند.
بله،
با وجود روکش یا کانال ریشه هنوز هم می توانید درمان ارتودنسی موفقی داشته باشید.
متخصصین ارتودنسی از مواد مخصوصی برای چسباندن براکت ها بر روی دندان های روکش شده استفاده می کنند که می تواند کار درمان را با موفقیت پیش ببرد.
تا زمانی که در مشاوره ارتودنسی از برنامه های قبل، حین و بعد از درمان اطلاعات کاملی بدست نیاورده اید، نباید درمان ارتودنسی را شروع کنید.
پس از شروع درمان هم سعی کنید همکاری لازم را با متخصص ارتودنسی خود داشته باشید، تا بتوانید دوره درمان را به خوبی طی کنید و صاحب یک لبخند زیبا و دلنشین شوید.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.