چه رابطه ای بین ارتودنسی و سزارین وجود دارد؟ آیا می شود در دوران بارداری هم ارتودنسی انجام داد؟ رای پاسخ به این سوالات، با ما همراه باشید.
اطلاعاتی که قرار است مطالعه کنیم
ارتودنسی دو نوع است ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک.
ارتودنسی دستگاهی است که در دهان قرار می گیرد و در نوع اول یعنی ارتودنسی ثابت، بیمار توانایی خارج کردن و برداشتن آن را از دهان خود ندارد. نوع دوم ارتودنسی متحرک است که بر خلاف ارتودنسی ثابت، می توان آن را جا به جا کرد. یعنی فرد بیمار می تواند هر وقت که دچار خستگی یا کلافگی شد برای مدت کوتاهی از آن استفاده نکند. (مدت زمان استفاده نکردن نباید طولانی شود)
ارتودنسی از دانه های نگینی تشکیل شده است که همه ی دانه ها توسط کش و سیم به هم وصل شده اند و به این دانه ها براکت گفته می شود.
ارتودنسی ثابت دندان بیشتر برای مرتب کردن و منظم کردن دندان های کج و نامنظم به کار می رود و یکی از ویژگی هایی که ارتودنسی ثابت دارد این است که فرد بیمار می تواند ارتودنسی خود را رنگی کند که به این نوع ارتودنسی، ارتودنسی رنگی می گویند.
بریس متحرک هم بیشتر برای تنظیم فکین یعنی فک های بالا و پایین به کار می رود و نمی توان برای آن رنگی تعیین کرد.
یکی از بیشترین سوالاتی که در دوران بارداری مطرح می شود این است که آیا می توان در دوران بارداری ارتودنسی انجام داد؟
یکی از مهم ترین دوران زندگی بانوان دوران حاملگی آن ها است. زن های حامله در این دوران به خاطر افزایش وزن و تغییراتی که در آنها رخ میدهد دوست دارند در خود تغییراتی ایجاد کنند، یا اگر مشکلی دارند برای حل آن اقدام کنند.
زنانی که میخواهند ارتودنسی انجام دهند و باردار هستند مسلماً مشکلی وجود ندارد که آن ها را از انجام این کار ممنوع کند و زنان باردار هم مانند دیگر افراد می توانند از ارتودنسی ها (ثابت و متحرک) استفاده کنند.
هر فرد باید دفترچه پزشکی روانی دندانی خود را همراه خود بیاورد تا به پزشک نشان بدهد و مخصوصاً زنانی که باردار هستند داشتن این دفترچه همراه خودشان الزامی است
دکتر دفترچه شما را نیاز دارد که مشکلات دارویی شما را طبق دفترچه درمان کند.
در دوران حاملگی و دوران بلوغ، بافت های لثه بزرگ می شوند و تغییرات هورمونی انجام می شود. لثه ی فرد حامله ضعیف تر می شود و فرد باید حتما بهداشت دندان را رعایت کند تا لثه بیشتر صدمه نبیند. در این مواقع رفتار عاقلانه این است که درمان و انجام ارتودنسی را بعد از تمام شدن دوران بارداری انجام داد.
چه مشکلاتی در راه ارتودنسی و سزارین قرار دارد؟ در ادامه مقاله به این سوال می پردازیم :
فرد حامله حتما باید دفترچه پزشکی روانی دندانی اجتماعی خود را به طور دقیق بگیرد و با پزشک زنان خود حتما در ارتباط باشد تا مشکلی برای او پیش نیاید.
اگر شما باردار هستید و هنوز درمان ارتودنسی را شروع نکرده اید، باید بدانید که اشعه رادیولوژی برای جنین شما ضرر دارد و خطرناک است.
برای شروع ارتودنسی، عکسبرداری از دندان ها برای فهمیدن نوع مشکل و درمان ضروری است.
برای همین دلیل بهتر است که ارتودنسی خود را یک سال به عقب بیندازید.
مطالعات نشان می دهد که زنان بارداری که تحت درمان ارتودنسی می باشند، تاثیر گذاشتن هورمون پروژسترون قادر به این است که در زمان طولانی میزان حرکت دندان ها را کاهش دهد.
یکی از مهم ترین کارها بعد از گذاشتن ارتودنسی بر روی دندان ها، مراقبت کردن و تمیز کردن دندان ها است چون در دوران بارداری در حالت عادی، خونریزی لثه یا تحلیل رفتن لثه وجود دارد. برای همین بعد از گذاشتن ارتودنسی حتماً دندان ها را تمیز نگه دارید تا دندان ها یا لثه ها دچار خونریزی نشوند و التهاب لثه به وجود نیاید.
یکی از کارهای مهمی که پزشکان بعد از ملاقات شما انجام می دهند آموزش چطور مراقبت کردن از ارتودنسی است.
ارائه دهندگان نحوه صحیح مسواک زدن ارتودنسی ها و طرز درست نخ دندان زدن و مراقبت از ارتودنسی را آموزش می دهند و افراد باردار باید طبق گفته های پزشک به دندان هایشان رسیدگی کنند چون لثه های این افراد در مرحله ای قرار دارد که ممکن است التهاب و خونریزی پیدا کند برای همین دلیل به زنان باردار آموزش های خاصی داده می شود.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.